جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد بیست و نهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد بیست و نهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد بیست و نهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
بین الملل تابناک: جنگ میان گروه های مقاومت فلسطین علیه اسرائیل و بمباران وحشیانه غزه توسط رژیم اشغالگر قدس وارد بیست و نهمین روز خود شده است. جنگی که بی سابقه ترین ضربه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی را از سوی مقاومت فلسطین به اسرائیل وارد کرده و رژیم اشغالگر قدس برای سرپوش نهادن بر شکست خود، در حال ارتکاب جنایات تمام عیاری علیه مردم غزه است.
آمریکا: اسرائیل طرح اولیه حمله به حماس را اصلاح کرد
ک مقام ارشد دولت «جو بایدن» گفت که اسرائیلیها پس از گفتوگو با آمریکا، طرح نظامی اولیه خود برای حمله به حماس را به طور قابل توجهی اصلاح کردند.
به گزارش روزنامه تایمز آو اسرائیل، این مقام آمریکایی در یک نشست تلفنی با خبرنگاران به شرط ناشناس ماندن در پاسخ به پرسش های بسیار در خصوص اینکه آیا واشنگتن با اسرائیل در مورد شمار زیاد تلفات غیرنظامیان در غزه هم گفت و گو کرده است یا خیر، گفت که امریکا سرسختانه به دنبال اطمینان از درک اهدافش توسط طرف مقابل است.
وی سپس افزود: اسرائیلی ها به طور قابل توجهی طرح اولیه حمله خود را تغییر داده و اصلاح کرده اند.
این مقام ارشد همچنین درخواست برای آتشبس پس از حمله ۷ اکتبر (۱۵ مهر) حماس به اسرائیل را سیاست درستی برای آمریکا ندانست و در ادامه گفت: آتش بس بستگی به آن دارد که اسرائیلی ها احساس امنیت کنند و اطمینان داشته باشند که دیگر چنین اتفاقی نمی افتد.
وی در عین حال آتش بس موقت را راهی مناسب برای عبور امن غیرنظامیان و جریان بیشتر کمکها به غزه ارزیابی کرد.
این مقام با اشاره به اینکه ۱۰۰ کامیون روز جمعه وارد غزه شده است، اضافه کرد که بهنظر میرسد در روزهای آینده این کمک ها افزایش چشمگیری داشته باشد.
شروط حماس برای تبادل اسیران با اسرائیل
عضو دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد، این جنبش آماده آزادی ۲۴۰ اسیر صهیونیست در ازای آزادی همه اسرای فلسطینی در بند زندانهای رژیم صهیونیستی است.
غازی حمد، عضو دفتر سیاسی حماس در گفتوگو با شبکه «ان بی سی» گفت، شروط این جنبش آزادی تمامی اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی در ازای آزادی ۲۴۰ اسیر صهیونیستی است. وی تاکید کرد، قربانیان غیرنظامی جنگ هفتم اکتبر به دلیل پیچیدگیهای غیرمنتظره است.
وی افزود، مردم غزه از ۱۷ سال پیش دچار درد و رنج هستند و این حق قانونی فلسطینیهاست که با اشغالگر بجنگند. رژیم صهیونیستی باید برای انجام هرگونه مذاکرات درباره تبادل اسرا از حمله به نوار غزه عقبنشینی کند.
حمد گفت: «خواهان توقف تجاوز، قتل و کشتار علیه ملت خود هستیم و پس از آن میتوانیم درباره اسیران و هر چیز دیگری صحبت کنیم، اما آنها اول باید تجاوز را متوقف کنند.»
بلینکن خطاب به اسرائیل: بابت حمایت از شما تحت فشار قرار داریم
یک مقام آمریکایی و ۳ مقام اسرائیلی گفتهاند آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در سفرش به تلآویو به همتایان اسرائیلی خود گفته که موافقت با وقفههای انساندوستانه در جنگ به واشنگتن برای کاستن از فشارهای فزایندهای که بابت حمایت از اسرائیل با آن روبرو است کمک خواهد کرد.
وبگاه آکسیوس که یک رسانه نزدیک به منابع امنیتی-نظامی رژیم صهیونیستی است گزارش داده بلینکن علاوه بر این به مقامهای اسرائیلی گفته موافقت با وقفههای انساندوستانه به اسرائیل کمک خواهد کرد برای پیشبرد عملیات زمینی در غزه زمان بخرد.
دولت بایدن به صورت علنی گفته که از هدف اسرائیل برای نابود کردن توانمندیهای نظامی حماس حمایت میکند اما از طرف برخی از نمایندههای دموکرات در کنگره و همچنین از طرف متحدان و شریکانش در کشورهای عربی برای درخواست آتشبس تحت فشارهای فزایندهای قرار گرفته است.
مقامهای اسرائیلی میگویند بلینکن به همتایان اسرائیلی خود گفته است دولت بایدن به دلیل حمایت کامل از اسرائیل هم در صحنه داخلی و هم در صحنه بینالمللی زیر آتش انتقادات قرار گرفته است.
بلینکن همچنین به بنیامین نتانیاهو و اعضای کابینه جنگی اسرائیل گفت که او میداند که عملیات اسرائیل علیه حماس بیشتر از چند روز زمان خواهد برد.
مقامهای آمریکایی و اسرائیلی گفتهاند بلینکن گفته به دلیل فشارهایی که آمریکا با آن مواجه است برقراری وقفه در جنگ به اسرائیل کمک خواهد کرد برای پیشبرد عملیات زمانی خود زمان بیشتری بخرد.
منابع مورد استناد آکسیوس گفتهاند پیام بلینکن به مقامهای اسرائیل این بود: «ما نمیخواهیم جلوی شما را بگیریم اما به ما کمک کنید تا به شما کمک کنیم زمان بیشتری در اختیار داشته باشید.»
مقامهای اسرائیلی از جمله یوآو گالانت، وزیر جنگ و هرزی هالوی، رئیس ستاد مشترک ارتش به بلینکن گفتهاند که وقفه در جنگ مگر در صورت آزادی همه گروگانها اتفاق نخواهد افتاد.
بلینکن در رایزنیهای خود با مقامهای اسرائیلی به آنها گفت افزایش شمار تلفات غیرنظامیان در غزه و منتشرشدن تصاویری مانند تصاویر مربوط به حملات هوایی به اردوگاه جبالیا کمکی به دولت بایدن برای دفع فشارهایی که با آن مواجه است نخواهد کرد.
گالانت از حمله به اردوگاه جبالیا دفاع کرد و مدعی شد که عوامل حماس خودشان را در محاصره دهها غیرنظامی پنهان کرده بودند.
او همچین ادعا کرد که یکی از فرماندهان حماس و ۲۰ عضو دیگر این گروه که در عملیات ۷ اکتبر دست داشتهاند در آن عملیات کشته شدهاند. این در حالی است که حماس شهادت یکی از فرماندهانش در این حمله را تکذیب کرده است.
سازمان ملل: به ۱.۲ میلیارد دلار برای کمک به غزه و کرانه باختری نیاز است
سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گفت که به ۱.۲ میلیارد دلار برای پاسخ به نیازهای ۲.۷ میلیون نفر در غزه و کرانه باختری نیاز است.
ینس لارکه، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گفت که به ۱.۲ میلیارد دلار برای پاسخ به نیازهای ۲.۷ میلیون نفر در غزه و کرانه باختری نیاز است.
به گزارش آناتولی، وی در کنفرانسی مطبوعاتی در ژنو گفت که بحران در غزه و مناطق اشغالی در فلسطین در حال وخیم شدن است و آنها در مدت باقیمانده از سال، درخواست کمک اضطراری برای غزه را آغاز خواهند کرد.
به نقل از میدل ایست نیوز، جنگ غزه وارد بیست و نهمین روز خود شده و ارتش اشغالگر همچنان به بمباران نوار غزه ادامه میدهد.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت غزه، از زمان آغاز حملات صهیونیستها به غزه تاکنون ۹ هزار و ۶۱ نفر شهید و ۳۲ هزار نفر مجروح شدهاند.
مدیر بیمارستان الشفاء فاجعه بزرگی در راه است
مدیر بیمارستان «الشفاء» غزه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در غزه گفت: رژیم اسرائیل با بمباران خودروهای امدادی و آمبولانس ها از همه خطوط قرمزعبور کرده است و غعالیت در بیمارستان الشفاء نه تنها به مرحله خطرناکی رسیده بلکه یک فاجعه بزرگ درحال رخ دادن است.
«محمد ابوسلمیه» امروز شنبه افزود: بمباران آمبولانس ها در ورودی بیمارستان الشفاء ۱۳ شهید و ده ها مجروح برجای گذاشت و خسارت های سنگینی را به دیوارها و ساختمان بیمارستان وارد کرد.
وی افزود: دو آمبولانس دیگر نیز که در حال انتقال مجروحان به بیمارستان های مصر بودند، در خیابان «الرشید» و منطقه اداری «انصار» در غرب غزه هدف بمباران صهیونیست ها قرار گرفتند.
ابوسلمیه گفت: فعالیت در این بیمارستان نه تنها به مرحله خطرناکی رسیده است بلکه یک فاجعه بزرگ درحال رخ دادن است.
وی بیان کرد: مجتمع درمانی الشفاء بزرگترین مجتمع بهداشتی درمانی در نوار غزه بود که با ۳ ژنراتور برق کار می کرد ولی اکنون فقط یک ژنراتور فعال دارد و برخی از بخش های آن فقط ۴ ساعت برق دارند.
مدیر مجتمع بیمارستانی الشفاء غزه اظهار داشت: ما وارد یک مرحله خطرناک شده ایم و اکنون تلاش می کنیم فقط بخش های حیاتی مانند مراقبت های ویژه، اورژانس تولید اکسیژن و مراقبت از نوزادان به فعالیت ادامه دهند.
ابوسلمیه اضافه کرد: نبود برق بر بیماران تاثیر منفی می گذارد و اگر این وضعیت ادامه یابد و از ورود سوخت جلوگیری شود، فعالیت بخش های حیاتی از کار خواهد افتاد و ما اینجا شاهد یک قبرستان واقعی خواهیم بود.
وی افزود: بدون برق نمی توان حتی یک دقیقه نیز کار کرد و بیمارستان به جای مداوای مجروحان و بیماران به قبرستان آن ها تبدیل می شود.
ابوسلمیه گفت: بخش های مراقبت از کودکان، مراقبت های ویژه، اورژانس، اتاق عمل و تولید اکسیژن و آزمایشگاه هم اکنون فعال است و در بخش های داخلی و بستری برق ها را قطع می کنیم و فقط از ساعت ۱۸ تا ۲۲ برق در اختیار آن قرار می گیرد.
مدیربیمارستان الشفاء تصریح کرد: ما از درخواست کمک خسته شده ایم و با اینکه جهان اسلام و عرب را به کمک فراخوانده ایم ولی تاکنون هیچ پاسخی دریافت نکرده ایم.
ابوسلمیه افزود: همچنان خواستار بازگشایی گذرگاه رفح و ورود سوخت لازم برای ادامه فعالیت موتور برق های بیمارستان ها و ورود تجهیزات پزشکی، بیمارستانی و دارو هستیم.
وی گفت: بیماران موجود در این بیمارستان و دیگر بیمارستان های غزه باید تخلیه شوند تا بتوانیم مجروحان و بیماران جدید را پذیرش کنیم زیرا اوضاع داخل بیمارستان ها نیز فاجعه آمیز است.
یورش نظامیان صهیونیست به کرانه باختری
نظامیان صهیونیست به اردوگاه الفوار واقع در جنوب الخلیل یورش بردند و ۱۹ فلسطینی را بازداشت کردند.
بر اساس این گزارش، نظامیان صهیونیست همچنین به اردوگاه بلاطه واقع در شرق نابلس یورش بردند و با فلسطینیان درگیر شدند.
ارتش رژیم اشغالگر به شهر نابلس، شهرک جبع واقع در جنوب جنین، شهرک بیت امر واقع در شمال الخلیل و منطقه وادی شاهین و شهرک بیت ساحور در بیت لحم نیز یورش بردند و اقدام به بازداشت فلسطینیان کردند.
یورش صهیونیستها به کرانه باختری در حالی صورت گرفته است که حملات این رژیم به مناطق مختلف غزه در بامداد شنبه ادامه داشت.
حملات مرگبار اسرائیل به کاروان آمبولانس ها در غزه
هواپیماهای ارتش رژیم صهیونیستی کاروان امدادی و گروهی از آمبولانسها را که از مجتمع پزشکی الشفا در نوار غزه خارج شده و در حالی که برای انتقال مجروحان به گذرگاه رفح در حرکت بودند، هدف قرار دادند.
این حمله در فاصله زمانی کوتاه بین حرکت کاروان امدادی تا رسیدن آن به بیمارستان دو بار تکرار شد که منجر به یک تراژدی انسانی شد.
جمعیت هلال احمر فلسطین تاکید کرد که کاروان مذکور متشکل از پنج آمبولانس در حدود یک کیلومتری بیمارستان الشفاء مورد حمله قرار گرفت و پس از بسته شدن جاده در اثر بمباران به بیمارستان بازگشت.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی «وفا»، در حین بازگشت این کاروان در فاصله کمی از بیمارستان، یکی از آمبولانسها مستقیما مورد هدف موشک قرار گرفت که منجر به تلفات زیادی از غیرنظامیان و آوارهها در ورودی بیمارستان شد.
خبرگزاری وفا خاطرنشان کرد که خدمه آمبولانس و شهروندان به شدت مجروح شدند. این حمله دست کم ۱۵ شهید و بیش از ۶۰ زخمی در بین سرنشینان کاروان امدادی برجای گذاشت.
سپس این حمله وحشیانه و هولناک آمبولانس جمعیت هلال احمر حامل یک مجروح را هدف قرار داد که برای درمان در بیمارستانهای مصر به سمت گذرگاه رفح حرکت میکرد که در نتیجه این حمله وحشیانه خودرو و امدادگران آسیب زیادی دیدند.
جمعیت هلال احمر فلسطین این حمله وحشیانه را که نقض آشکار کنوانسیونهای ژنو و جنایت جنگی تلقی میشود، محکوم کرد.
جمعیت هلال احمر از جامعه بینالمللی خواست فوراً برای کمک به حفاظت از غیرنظامیان، مقرها و تیمهای پزشکی که در آن کار میکنند، مداخله کند.
جمعیت هلال احمر فلسطین بر لزوم پاسخگویی عاملان این جنایات فجیع و محاکمه آنها، علاوه بر پایبندی به مسؤولیت قانونی کشورهای طرف کنوانسیون ژنو برای تضمین حمایت از پرسنل پزشکی و غیرنظامیان در همه شرایط تاکید کرد.
گوترش: از بمباران آمبولانسها توسط اسرائیل در غزه وحشت کردم
امروز شنبه، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، احساس «وحشت» خود را از حمله ارتش اشغالگر به کاروان آمبولانس در غزه در روز جمعه ابراز و تاکید کرد که درگیری بین صهیونیستها و حماس «باید متوقف شود».
گوترش در بیانیهای گفت: «از حمله گزارش شده در غزه به کاروان آمبولانس در خارج از بیمارستان الشفا وحشت کردم.» وی افزود: «تصاویر اجساد پراکنده در خیابان مقابل بیمارستان دلخراش است.»
سازمان ملل: یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در غزه آواره شدهاند
یکی از مقامات ارشد سازمان ملل عصر جمعه به وقت محلی اعلام کرد که یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در غزه آواره شدهاند.
لین هاستینگز دستیار دبیر کل سازمان ملل متحد و هماهنگ کننده امور بشردوستانه این سازمان، افزود: بیش از ۶۹۰ هزار فلسطینی هم اکنون در نوار غزه به تاسیسات آنروا و سایر مکانهایی که به امن بودن آنها امیدوار هستند از جمله بیمارستانها، کلیساها و مدارس پناه آوردهاند.
وی که در یک نشست خبری صحبت میکرد، بر وضعیت چالشبرانگیز کنونی در نوار غزه تاکید کرد و گفت: واقعیت این است که در حال حاضر هیچ منطقهای در نوار غزه واقعا امن نیست.
هاستینگز همچنین یادآور شد: هزینه تامین نیازهای کل جمعیت غزه و ۵۰۰ هزار نفر که در کرانه باختری ساکن هستند تا پایان سال جاری بالغ بر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.
مارتین گریفیتس هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل نیز پیشتر در رابطه با وضعیت ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه گفته بود: از طریق انجام مذاکرات، پیشرفتهایی در زمینه ورود سوخت بیشتر به غزه صورت گرفته است.
وی افزود: تامین سوخت برای تداوم عملکرد موسسات، بیمارستانها، توزیع آب و برق ضروری است و ما باید این منابع را به طور پیوسته وارد غزه کنیم.
گریفیتس همچنین خاطرنشان کرد: باید وقفههایی در جنگ ایجاد شود تا از این طریق بتوانیم نیازهای مردم غزه را برآورده کنیم.
مشاور نتانیاهو: بیمارستان الشفا در غزه یک هدف مشروع برای ارتش اسرائیل است
مارک رگو، سفیر سابق اسرائیل در لندن که در حاضر یکی از مشاوران بنیامین نتانیاهو است گفت که تلآویو معتقد است که سیستم «کنترل و فرماندهی» حماس زیر بیمارستان الشفا قرار دارد.
اظهارات رگو در مصاحبه با کانال ۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی بعد از افزایش خشم عمومی از این رژیم در نتیجه حمله به آمبولانسی که در حال انتقال زخمیها از بیمارستان الشفا به گذرگاه رفح بود مطرح شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی حمله به آن آمبولانس را پذیرفته اما مدعی شده که این خودرو در حال انتقال عوامل حماس بوده است.
ونزوئلا: آنچه در غزه رخ میدهد یک نسلکشی به سبک نازیها است
وزیر خارجه ونزوئلا بامداد شنبه گفت آنچه در غزه رخ میدهد یک نسلکشی به سبک نازیها است.
وزیر خارجه ونزوئلا همچنین گفت تصاویری که هر روزه دریافت میکند نشاندهنده ارتکاب جنایات جنگی توسط اسرائیل است.
او گفت این توحش بایستی فورا متوقف شود و مرتکبان این جنایتها به محکمه عدالت آورده شوند.
منبع: تابناک
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1